Éppen 9 éve, hogy együtt dolgozom számos alkotó, teremtő, termelő emberrel. Egy támogató és motiváló platformot biztosítok nekik a bemutatkozáshoz, fejlődéshez, esetenként az újrakezdéshez. Ezt a platformot úgy hívják: Bödön Piac.


Sokakkal együtt nőttünk fel a feladathoz: úgy hozni létre valamit, hogy az hiteles legyen, szolgálja ki az igényeket, és közben ne veszítse el és ne értéktelenítse el azt az extra potenciált, amit a kézműves szó jelent (vagy jelentett régebben).

Számomra ezek az évek azzal teltek, hogy igyekeztem megmutatni:

a kisléptékben előállított termékekben rejlő óriás potenciált,

a helyi közösség, helyi vállalkozók támogatásának, felemelésének fontosságát,

az elmúlt évek ugrásszerű fejlődését,

és hogy a kézműves szó - annak ellenére, hogy gátlástalanul elhasználtuk - már rég sokkal többet jelent, mint divatja múlt dísztárgyak tömkelegét.

Lehetetlen vállalkozás az enyém: teljes körűen bemutatni azt a sokszínűséget, amivel nap mint nap találkozom. Mégis újra és újra megpróbálom!

Többek között minden hónap második és negyedik vasárnapján, amikor a Szeged Plázába települ pár órára a helyi - vagy most már inkább megyei -, kézműves és termelő közösség színe-java.

És annál még egy kicsit (sokkal) több is: olyan mikrovállalkozók és családi gazdaságok, akik feltették az életüket a szenvedélyükre, ebből szeretnének élni, jól élni, és ezért hajlandóak a maguk szintjén kockáztatni, áldozatot hozni, olyan nagy csatákba beleállni, mint amilyen várhatóan ez a válság is lesz, és ezáltal fejlődni, piacot szerezni, közben a helyi közösséget mindenféle földi jóval ellátni. Néhányan már most is hihetetlen sikereket tudhatnak magukénak. Mások még csak nemrég indultak el az úton.

Ha szegedi vagy, vagy erre van épp dolgod, javaslom, gyere el most vasárnap vagy bármelyik soron következő alkalomra, mert itt van az ősz és az nálunk nem jelent mást, mint hogy karácsonyig nincs már hátra 100 nap. INDUL A SZEZON!

Jó dolgokra számítok!
×