Miért olyan nehéz ajándékot találni a férfiaknak?

Tapasztalatom szerint férfiaknak sokkal nehezebben találunk vagy választunk ajándékot, mint nőnemű szeretteinknek, ismerőseinknek. De vajon miért van ez így?

Nem próbáltam egyedül megfejteni a talányt, inkább néhány ismerősömnek szegeztem a fenti kérdést és ők nem voltak restek válaszolni:

"Jellemző, hogy magukban tartják, hogy minek örülnének igazán. Inkább megveszik maguknak." - mondja Dóri, aki még azt is hozzáteszi, tapasztalata szerint inkább nagy, drága dolgokra vágynak, kisebb értékben nem gondolkodnak, nem is tudják, hogy mi az, ami hasznos/élvezetes lenne a számukra, ezért helyettük kell gondolkodni. 

Andi máshonnan közelíti meg a témát, szerinte olyan ajándékból több van, aminek a nők univerzálisan örülnek. Idesorolja például az olyan finomságokat, mint egy szörp. Szerinte az is gond, hogy itthon jellemzően a dolgok "lányosak" vagy "fiúsak" és ami lányos (mert mondjuk a csomagolás színe tegyük fel, rózsaszín), hiába lenne szuper jó ajándék, szóba sem jöhet, mert furcsán néznek majd ránk.

Ili azt éli meg nehézségként, hogy sok energia, míg az ember óvatos kérdésekkel körüljárja a témát és kideríti, hogy valóban mire lenne szüksége a férfinak. A nők és a férfiak nagyon eltérő gondolkodásúak, mondja. A nők fejébe könnyebb belelátni, de azért persze a férfiakat sem lehetetlen megfejteni, csak nagyon oda kell figyelni.

Viki is hasonlóan gondolkodik. Tapasztalata szerint a férfiak ritkán beszélnek ilyesmiről, nehéz elcsípni egy elejtett megjegyzést és nincsenek olyan bónusz megúszós lehetőségek sem, hogy majd a tizenkettedik parfümnek és nyolcvanhatodik fülbevalónak is ugyanúgy fognak örülni, mint ahogy ő örülne neki. 

"Némelyiknek olyan hobbija van, hogy semmit nem konyítok hozzá, tehát a hobbijával kapcsolatos ajándékot sem tudok venni. Az elektronikai cuccokkal is hasonló a felállás." - teszi még hozzá nevetve.

Kata a reakciók miatt szokott aggódni, mert szerinte a férfiak képtelenek véka alá rejteni, ha valami nem tetszik nekik és ez már eleve stresszessé teszi, ha ajándékot kell venni. Ráadásul ő is úgy érzi, sokkal nagyobb kreativitást igényel jó ajándékot találni, mert gyakran a kisebb ajándékok el sem érik az ingerküszöbük.

A válaszok sokfélék, de tény, hogy senki nem igyekezett ellenkezni a feltett kérdéssel vagy megcáfolni azt. Abban mindenki egyetért, hogy a férfiaknak ajándékot választani tényleg nehezebb.

Épp ezért igyekszem én is időről időre új és lehetőleg különleges, egyedi, frappáns vagy akár vicces ajándékdobozokkal előállni a férfiak számára. 

Ezekből mutatok most hármat:

 

Az ezermester 

Ugye nem kell bemutatnom a férfit, aki mindent megjavít, fúr, farag, kalapál. Persze néha becsúszik pár baki, de mégis csak működik újra a fűnyíró, a csap is csak kicsit csöpög és a karnis sem esett még senkinek a fejére! Ez igazán elismerésre méltó! Ők azok a férfiak, akik az Ezermester boxot ihlették.

Úgy hiszem, egy igazi ezermester nem veti meg a kézműves sört és a chilis nassolnivaló is betalál majd nála, pláne ha egy szerszám formájú mézeskalács teszi fel az i-re a pontot az ajándékdobozban.

 

 

Az elegáns 

A Men in black box legnagyobb ígérete, hogy univerzális, mégsem unalmas. Ez az elegáns és kifinomult ajándékdoboz éppúgy remek főszereplője lehet egy intim bensőséges ajándékozásnak, mint egy fontos, de nem túl közvetlen gratulációnak vagy köszönetmondásnak. Emiatt igazi bestseller a kínálatunkban.

 

A társasági

A Movie night box egyszerre partibox tele remek magyar kézműves sörökkel, kiváló kísérője például egy pasis estének, ahol a mozi vagy a meccsnézés van főszerepben, de tökéletes - és nem utolsó sorban frappáns, vicces - szülinapi ajándékként is megállja a helyét. Vigyázat! A különleges Popcorn Shed ízesített pattogatott kukorica válogatás nagy eséllyel függőséget okoz! 

 

 

Ne feledd, ajándékdobozaink átadásra készen érkeznek hozzád, így akár azonnal örömet szerezhetsz velük, nem kell az ajándékcsomagolással sem vesződnöd! 

További pasis ajándékdobozainkat ide kattintva találod!

×